Министърът на правосъдието Атанас Славов положи държавния печат под измененията

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов положи държавния печат под измененията
Коментари Харесай

Правосъдният министър удари държавния печат на обновената Конституция

Министърът на правораздаването Атанас Славов постави държавния щемпел под промените и допълненията в Конституцията.

Това се случи, откакто по-рано през днешния ден те бяха на трето четене със 165 гласа " за ".

Под промените в Основния закон беше положен аленият восъчен изпъкнал щемпел. Той се слага при приемането на нова Конституция, промени и допълнения на Основния закон, както и при решение за производство на избори за Велико национално заседание.

" Това е най-амбициозното изменение на Конституцията за миналите 30 години, което ще сложи България в центъра на Европа, тъй като ще ни помогне да изградим демократична правова европейска страна с самостоятелен съд и отчетна виновна прокуратура. Това е нашият залог за идващото десетилетие, контракт за бъдещето, не за предишното на нашето общество ", посочи Славов.
 Радев нападна новата Конституция пред Конституционен съд
Радев нападна новата Конституция пред Конституционен съд

Целта на ръководещите партии била да запазят въздействието си, като изгубят доверие

След подпечатването им в Министерството на правораздаването промените на Конституцията се изпращат в " Държавен вестник " за обявяване.

Това са шестите подред промени в Основния закон, като те плануват основаването на Висш правосъден съвет и на Висш прокурорски съвет, както и Общо заседание, в което ще се разискват общите за всички магистрати проблеми.

Записва се, че съдът е главен притежател на  като гаранция за неговата самостоятелност и самоуправление професионалната квота получава превес във Висшия правосъден съвет.
 Опозицията нападна новата Конституция
Опозицията нападна новата Конституция

Съдебната промяна не цели никаква правдивост и взаимозависимост на правосъдната система

Ясно се регламентират статутът и а по-многобройната парламентарна квота във Висшия прокурорски съвет е и гаранция за отчетността на държавното обвиняване.

Освен това се планува непрекъсваемост на работата на Народното събрание, трансформират изискванията за асортимент на служебния кабинет и ясно регламентират неговата съществена задача да приготви провеждането на почтени и свободни избори.
 Снимка 646920
Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР