Министърът на отбраната заминава днес, 20 февруари, на официално посещение

...
Министърът на отбраната заминава днес, 20 февруари, на официално посещение
Коментари Харесай

Министър Тагарев заминава на официално посещение в Турция

Министърът на защитата отпътува през днешния ден, 20 февруари, на публично посещаване в Анкара, Република Турция, оповестиха от пресцентъра на МО.

Визитата е по покана на министъра на националната защита на Република Турция Яшар Гюлер. Целта е да бъдат разисквани настоящи въпроси на сигурността и защитата от двустранния и интернационалния дневен ред.

Предвижда се на срещата в Министерството на националната защита на Република Турция министър и министър Яшар Гюлер да дискутират опциите за присъединяване в взаимни начинания в областта на защитата и вероятностите за повишение на оперативната съгласуемост, бойната подготовка и обезпечаването на въоръжените сили. Двамата министри ще подпишат „ Меморандум за съгласие сред държавното управление на Република България и държавното управление на Република Турция по отношение на презгранични интервенции за защита на въздушното пространство “. 

В рамките на визитата са планувани срещи на българската делегация в Съвета по национална сигурност и в Комисията по защита на Великото национално заседание на Република Турция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР