Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на посещение в Брюксел,

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на посещение в Брюксел,
Коментари Харесай

Министър Тагарев заминава за Брюксел за участие във форуми на ЕС и НАТО

Министърът на защитата Тодор Тагарев отпътува на посещаване в Брюксел, с цел да вземе присъединяване в поредност от конгреси на Европейски Съюз и НАТО, свързани с възстановяване на качествата за защита. Това оповестяват от пресцентъра на МО.

На 10 октомври 2023 година министърът на защитата ще взе участие в Третата европейска конференция за защита и сигурност. Той ще показа националния ни опит по тематиката " Увеличаване на боеприпасите и взаимното придобиване: положителни практики и провокации на национално и европейско равнище ".

Този цикъл от годишни конференции бе стартиран за поощряване на европейското съдействие в региона на сигурността и служи като платформа за задълбочени полемики сред заинтригувани страни на високо ниво, в това число високопоставени политици от Европейски Съюз и от държавите-членки, гражданско общество и водачи на европейски отбранителни компании.

Участниците ще имат опция да обсъдят настоящите и бъдещите европейски отбранителни стратегии и съответните начинания, създадени след началото на войната в Украйна.

В интервала 11-12 октомври 2023 година министър Тагарев ще вземе присъединяване в постоянната среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО.

Форумът ще даде опция за разискване на основните решения, свързани с възпиращия и защитителен капацитет на Алианса, взети на срещата на върха във Вилнюс, Литва, през юли 2023 година, настоящото положение на задачите и интервенциите, както и подготовката на идната среща на върха през 2024 година във Вашингтон, Съединени американски щати.

По време на срещата ще се организира и първото съвещание на Съвета НАТО- Украйна на равнище министри на защитата, на което министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров ще показа настояща информация, обвързвана с войната и проектите за промени в страната. Министрите на защитата ще прегледат още използването на многогодишната стратегия за подкрепяне на Украйна, утвърдена на срещата на върха във Вилнюс.

На 11 октомври, преди срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО, министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще вземат участие в постоянната среща на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна. Те ще проведат и среща с Върховния главнокомандващ на силите на НАТО в Европа военачалник Кристофър Каволи, на която ще бъдат разисквани настоящи тематики, свързани със сигурността в Черноморския район и осъществяването на решенията от срещата на върха във Вилнюс.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР