Министърът на отбраната Тодор Тагарев отхвърли обвиненията на БСП, че

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев отхвърли обвиненията на БСП, че
Коментари Харесай

Тагарев отхвърли обвиненията на БСП за конфликт на интереси по обществена поръчка

Министърът на защитата Тодор Тагарев отхвърли обвиняванията на Българска социалистическа партия, че е в спор на ползи по социална поръчка за 8,949 млн. лв., предоставена от Министерството на обединяване " Български безпилотни летателни системи ".

В рамките на парламентарния надзор депутатът Румен Гечев разгласи, че в обединяването влизат две компании, като шефът на една от тях е съучастник в друга компания със брачната половинка на министъра. Самият Тагарев е съветник в нея. Гечев попита още и дали искане на изпълнителя за увеличение на средствата по поръчката не е задоволено месец, откакто Тагарев става министър.

В отговора си министър Тагарев уточни, че процедурата е стартирала с пазарно изследване през 2019 година, заявките за присъединяване са подадени през 2021 година, а офертите 2022 година:

" Български безпилотни летателни системи ". Нито аз, нито брачната половинка ми, нито нейната компания, нито който и да е различен има каквото и да било присъединяване във компанията, която е част от обединяването. Става ясно, че аз нямам частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно осъществяване на пълномощията ми, няма упражнено властническо пълномощие. В резюмзе - не, нямам спор на ползи! И второ, обединяването е поискало индексиране на цената за доставка, само че това искане не е задоволено ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР