Министърът на отбраната Тодор Тагарев обсъди приоритетите и проблемите пред

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев обсъди приоритетите и проблемите пред
Коментари Харесай

Тодор Тагарев обсъди с експремиера Иван Костов управленските предизвикателства

Министърът на защитата Тодор Тагарев разиска целите и проблемите пред ръководството с експремиера Иван Костов, който в този момент е учител в Нов български университет и се занимава с проучване на рисковете.

„ Имаше доста леко и деликатно изразена угриженост за обстановката, в която аз работя. Една съществена рекомендация беше да бъдем по-активни. Негово наблюдаване е, че сега опозицията съумява да ни наложи реда в осведомителното пространство. “ – показа министър Тагарев пред Euronews Bulgaria след срещата.

Освен за целите двамата са разговаряли за това по какъв начин да протича връзката:
„ Истината е, че обществото не знае и до него не стигат 90% от нещата, които ние вършим. А от информационна позиция сме реактивни, и той (Иван Костов – бел. ред.) предложи да бъдем доста по-активни. “ - посочи министърът.

Иван Костов е споделил своя опит, за което Тодор Тагарев изрази своята признателност.

“Г-н Костов има извънреден опит в ръководство на комплицирани процеси и комплицирана обстановка. Той изрази подготвеност да показа с мен своя опит. Аз на драго сърце одобрих тази концепция.
Говорихме за това каква е обстановката, какви са целите, по какъв начин бих могъл аз да подходя в тази обстановка за решение на проблемите. “ – сподели още министърът.

„ Според мен всеки демократично и европейски насочен човек – освен политик – в България, е угрижен за това да имаме устойчиво ръководство, което води България към по-тясна интеграция в Европа и в евроатлантическите структури. В България има съществени сили, които противодействат на тези процеси. “ – добави той.

Срещата се е състояла по самодейност на Иван Костов. Тагарев посочи, че двамата не са обсъждали въпроса експремиерът да бъде съветник или консултант: " Просто колегиално, разбирайки ролята на защитата в днешния ден, за ориентацията на България – допускам, че това го е предиздвикало да поеме тази самодейност. “

Припомняме, при ръководството на Иван Костов България също бе наоколо до боен конфликт– този в Косово. Благодарение на решението на неговото държавно управление да отхвърли настояването на Русия да пропуснем нейни военни самолети през въздушното ни пространство към Косово, не се стигна до позициониране на съветски сили там. Това предопредели изхода от Косовската рецесия, а България се потвърди като благонадежден сътрудник на НАТО. Скоро по-късно страната ни получи покана за присъединение към Алианса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР