Министърът на отбраната Тодор Тагарев не се ангажира с конкретен

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев не се ангажира с конкретен
Коментари Харесай

Тагарев: Когато Украйна иска да закупи боеприпаси, трябва да работи директно с наши фирми

Министърът на защитата Тодор Тагарев не се ангажира с съответен период, в който страната ни би могла да се причисли към общата поръчка на Европейски Съюз за 155 мм снаряди за Украйна. След края на срещата на министрите на защитата на НАТО в Брюксел той сподели още, че се премисля и опцията страната ни да помогне за ремонт на украинска военна техника, заяви БНР.

Тагарев съобщи, че първата ни реакция за включването в общата поръчка за снарядите е била пасивна и я дефинира като " не доста добра ".

" Тази поръчка даваше опция и за вложения в нашата отбранителна промишленост, които да ни оказват помощ да преминем последователно към тези стандарти. Ние знаем, че България обичайно се специализира в производството на муниции по руски мостри обаче, а ние руските мостри лека-полека ще ги изоставим. Има проекти към този момент за прекосяване на артилерия, 155 милиметрова. Важно е нашата отбранителна промишленост да си резервира потенциала и по тези нови стандарти. Това, което ще проучим, до каква степен е допустимо сега да изпълним тази концепция, която се появи преди няколко месеца и ние в началото не бяхме дейна страна. Същото важи, сред прочее, и за други начинания, които допускат съществено присъединяване в отбранителната промишленост, да вземем за пример тази за поддръжка на бронетанковата техника ", съобщи министърът на защитата.

Министърът добави, че ще бъде изработен опит да се отстраняват медиаторите при оказването на военна помощ за Украйна:

" Когато Украйна желае да закупи такива муниции, да работи непосредствено с наши компании, които Украйна е определила, с цел да не минават през медиатори, да се губят средства, пък и други опасности се появяват, когато има цяла серия от медиатори ".

Министър Тагарев сподели, че структурата против дезинформация, която възнамерява да построи, ще бъде в границите на Министерството на защитата и за задачата няма да бъдат наемани нови експерти, а ще бъдат употребявани и в допълнение подготвени към този момент работещите там:

" Това го намирам за наложително. Ние би трябвало да намерим метод. Не знам вие дали сте забелязали, само че аз бидейки извън и наблюдавайки по какъв начин работи министерството, 24-и февруари предходната година Русия атакува Украйна с огромна мощ и няколко дни Военния телевизионния канал даваше " 17 мига от пролетта ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР