Министърът на отбраната Тодор Тагарев не може да каже кога

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев не може да каже кога
Коментари Харесай

Тагарев: Въпросът с БТР-ите за Украйна се преекспонира

Министърът на защитата Тодор Тагарев не може да каже по кое време обещаните от България БТР-и ще заминат за Украйна. (Видеото е архивно.)

„ Не мога да ви отговоря. В други ръце е тези въпрос “, сподели Тагарев и добави: „ Предполагам, че е въпрос на дни “.

„ Армията си е свършила работата, БТР-ите са събрани. Очаква се да пристигна компанията, която обезпечава железопътния превоз, с цел да им помогнем да бъдат натоварени и да заминат за Украйна “, разясни военният министър.



„ Въпросът с БТР-ите се преекспонира извънредно доста. Армията си е свършила работата “, съобщи Тагарев.

„ България доста е помогнала. Знаете, че множеството от решенията за съответно оказаната помощ са класифицирани, само че България е една от страните, които оказва помощ най-вече “, съобщи Тагарев във връзка думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че България в действителност не била изпратила нищо на Украйна. 



Министърът на защитата уточни, че не можем да се мерим с размера на помощта за Украйна от други страни, само че непрекъснато преглеждаме настояванията и опциите да окажем поддръжка.

„ Можем да помогнем още с материални средства, като имаме подготвеност, ще обявим “, уточни Тагарев.

Той отговори негативно на въпроса дали отлагането на приемането на Стратегическия обзор на отбранителната политика ще отсрочи помощта за Украйна.

„ Стратегическият обзор има доста по-широк обсег, не е фокусиран върху помощта за Украйна. Той се организира, с цел да предложим решения на кабинета, в случай че е належащо и на Народното събрание, по какъв начин по най-хубав метод да приспособяваме нашата отбранителна система в актуалната среда на опасности “, изясни министърът на защитата.

Според него двете години война в Украйна са трансформирали доста неща за Българската войска.

„ Най-малко имаме условия за ускорение на развиването на отбранителните качества “, уточни Тагарев. По думите му се работи с много висока скорост за адаптиране на цялостната система към новите провокации.

Министърът поздрави създателите на кино лентата „ Пулсът на Украйна “, който ще бъде прожектиран във военния клуб.

„ С огромен интерес чакаме този филм. Това е един от методите да отразим втората годишнина от войната вследствие на жестоката експанзия на Русия против Украйна и да подкрепим нашите другари “, сподели Тагарев.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР