Министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил
Коментари Харесай

Тодор Тагарев ще участва в церемония по залагане на кила на втория модулен патрулен кораб на ВМС

Министърът на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов ще вземат участие в тържествената гала по залагане на кила на втория многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили.

Ритуалът ще се състои на 22 юни в региона на корабостроителен цех „ МТГ-Делфин ”. Гости на събитието ще бъдат министърът на финансите Асен Василев, министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, народни представители, представители на локалната и държавната власт.

Строежът на кораба е в границите на плана „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “. Изпълнението му стартира през 2020 година със сключването на контракт сред Министерство на защитата на Република България и компанията „ FR. LURSSEN WERFT GMBH&CO.KG “, след това преименувана на „ NVL B.V.&Co.KG “.

Предмет на контракта е доставката на два многофункционални модулни патрулни кораба от вида лека фрегата, както и реализирането на интегрирана логистична поддръжка за интервал от 3 година след гаранционния период. Първият транспортен съд следва да се достави на Военноморски сили до края на 2025 година, а вторият - до края на 2026 година Строителството на корабите се прави в корабостроителния цех МТГ „ Делфин ”, област Варна.

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР