Министърът на отбраната Тодор Тагарев беше на посещение в Държавата

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев беше на посещение в Държавата
Коментари Харесай

Тагарев обсъди с катарския си колега сътрудничеството в областта на отбраната


Министърът на защитата Тодор Тагарев беше на посещаване в Държавата Катар по покана на заместител министър-председателя и държавен министър на защитата Н. Пр. доктор Халид бин Мухаммад ал-Атия. Визитата бе във връзка провеждането на Международното ревю за морска защита „ DIMDEX – 2024 “ и на конференция за морска защита. В състава на българската делегация, водена от министър Тагарев, беше включен командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Развитието на взаимноизгодно и ползотворно съдействие в региона на защитата беше във фокуса на диалозите на министър Тагарев и Н. Пр. доктор Халид бин Мухаммад ал-Атия. Срещата се организира в първия ден от визитата в Доха, на 2 март, като продължение на открития градивен разговор и построените отлични взаимоотношения сред Република България и Държавата Катар. Двамата министри разискаха опциите за задълбочаване на взаимоотношението във военната сфера и по-специално в региона на военно-техническото съдействие и военното обучение и подготовка. Дискутирани бяха и настоящи въпроси, свързани със сигурността в района на Близкия Изток и света.

В Доха пред обучаеми от военната академия „ The Joaan Bin Jassim Academy for Defence Studies “ министър Тодор Тагарев изнесе лекция на тематика „ Черноморска сигурност “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР