Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с посланика на

...
Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с Херо Мустафа

Министърът на защитата Стефан Янев се срещна с посланика на Съединени американски щати у нас Н.Пр. Херо Мустафа. В срещата взе участие и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

По време на диалога бяха разисквани тематики, свързани със стратегическото партньорство сред двете страни, развиването на плановете за рационализация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в района.

Стефан Янев показа, че българската страна високо цени поддръжката на Съединени американски щати за модернизацията на българските въоръжение сили и изрази вяра, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето съдействие в тази тенденция. Той добави, че ще концентрира напъните си върху придобиването на нови качества за Българската войска, в частност опциите за продължение на реализацията на плана за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски.

Херо Мустафа на собствен ред означи готовността на американската страна да продължи да оказва подпомагане и поддръжка за осъществяване на взаимните начинания в областта на отбранителното съдействие, отчитайки българските потребности.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР