Министърът на отбраната Стефан Янев откри годишната конференция на началника

...
Министърът на отбраната Стефан Янев откри годишната конференция на началника
Коментари Харесай

Янев: Ще обсъдим дали американски сили могат да участват в състава на българската батальонна бойна група

Министърът на защитата Стефан Янев откри годишната конференция на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, която ще се организира на 8 и 9 февруари.

Актуалната тематика на форума тази година е „ Адаптиране на структурата на въоръжените сили, планирането, подготовката и потреблението им към условията на концепцията на НАТО за въздържане и защита в Евроатлантическата зона ”.

За присъединяване в конференцията у нас идва началникът на щаба на Съюзното командване на НАТО по интервенциите адмирал Йоахим Рюле.

" Батальони имаме доста, а батальонна бойна група в този момент сътворяваме. Когато приказваме за дефизити не приказваме за нещо, което може да бъде основано за 2 дни, приказваме за дефицити от позиция на стандартите на НАТО, условията в съюзна среда. В състава на батальонната бойна група би трябвало да има артилерия с диаметър какъвто ние нямаме. Това е един от детайлите, за който ще бъде направено питане и този недостиг да бъде напълнен ", изясни Янев.

С американските представители ще беседваме по необятен кръг от тематики в границите на стратегическото партньорство сред двете страни. Вероятно ще имаме връзка по тематиката дали американски сили могат да вземат участие в състава на българската батальонна бойна група. Това е естествен диалог, само че решенията ще се вземат след диалози на друго равнище.

Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР