Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников заяви, че военните

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников заяви, че военните
Коментари Харесай

Украйна ще инвестира в безпилотни самолети 550 млн. долара през 2023 г.

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников съобщи, че военните на страната ще похарчат близо 550 млн. $ за безпилотни летателни апарати през 2023 година и към този момент са подписани 16 покупко-продажби за доставка с украински производители.

Както украинските, по този начин и съветските сили са употребявали необятен набор от безпилотни летателни апарати (БЛА), известни като дронове, за разследващи и щурмови цели през 11-те месеца на войната.

" През 2023 година усилваме поръчките на безпилотни летателни апарати за въоръжените сили на Украйна ", написа Резников във Фейсбук. " Планираме да отделим към 20 милиарда гривни (547,05 млн. долара) за този сегмент ".

Украйна е получила обилни доставки на БЛА от своите сътрудници - от оборудвания с ракети Bayraktar TB2 на Турция до разследващия дрон Black Hornet, създаден в Норвегия, който тежи по-малко от 33 грама (0,07 кг).

Сега Киев се стреми да усили вътрешното произвеждане, с цел да построи това, което формалните лица дефинират като " войска от безпилотни самолети ".

" Независимостта на военнопромишления комплекс е един от факторите за отбранителната дарба на страната ", написа Резников.

Миналата седмица украинските военни оповестиха, че ще стартират да основават компании за произвеждане на щурмови дронове в границите на въоръжените си сили, а Резников съобщи, че Министерството на защитата е получило поръчки с предложение за 75 разнообразни дрона украинско произвеждане./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР