Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви снощи, че

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви снощи, че
Коментари Харесай

Началникът на отбраната на САЩ упрекна Китай за липсата на военен диалог

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи нощес, че е надълбоко смутен от нежеланието на Китай да се ангажира с ръководството на военни рецесии и предизвести, че диалозите са от основно значение за отбягване на спорове, съобщи Ройтерс.

Отношенията сред Съединени американски щати и Китай са в най-ниската си точка от десетилетия насам, защото те остават надълбоко разграничени във връзка с всички тематики - от суверенитета на Тайван до шпионажа и териториалните разногласия в Южнокитайско море.

В речта си на най-важната среща на върха по въпросите на сигурността в Азия Остин съобщи, че откритите линии за връзка сред американската и китайската защита, както и военните водачи, са от значително значение за подсилване на защитните загради против спорове, както и за подсилване на стабилността в Азиатско-тихоокеанския район.

" Дълбоко съм угрижен, че КНР (Китайската национална република) не желае да се ангажира по-сериозно с по-добри механизми за ръководство на рецесии сред нашите две армии ", съобщи Остин, който е в Сингапур, с цел да вземе присъединяване в " Диалога Шангри-Ла " - най-важната среща за сигурност в Азия. " Колкото повече приказваме, толкоз повече можем да избегнем недоразуменията и неверните преценки, които могат да доведат до рецесии или спор ", добави американският министър

Министърът на националната защита на Китай Ли Шанфу тази седмица отхвърли покана да се срещне с Остин по време на срещата на върха. Снощи двамата си стиснаха ръцете в коридорите на конференцията, само че не са имали " продан всъщност ", сподели Пентагонът. Ли ще се изкаже на следващия ден.

Един от най-наболелите въпроси по сигурността сред двете страни е бъдещето на Тайван, самоуправляваща се територия, която Пекин желае да сложи под свое ръководство, показва Ройтерс. Нарастват опасенията, че Китай може да нахлуе в Тайван и Съединени американски щати да бъдат въвлечени в възможен спор.

Остин уточни нахлуването на Русия в Украйна като образец за това " какъв брой рисков би станал нашият свят, в случай че огромните страни могат да нахлуват безнаказано в мирните си съседи ". Той съобщи, че Съединени американски щати са " надълбоко ангажирани " със запазването на статуквото в Тайван и се опълчват на едностранни промени от страна на която и да било от двете страни.

" Конфликтът не е нито иден, нито неминуем. Възпирането е мощно и нашата работа е да го запазим такова ", сподели още Остин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР