Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че САЩ

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че САЩ
Коментари Харесай

Засилва се движението на китайски военни кораби около Тайван

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че Съединени американски щати означават интензивно напредване на китайски военни кораби към Тайван. Думите му от срещата на министрите на външните работи и на защитата на Съединени американски щати и Япония цитира РИА Новости.

" Видяхме засилена интензивност на военни кораби към Тайван. Смятаме, че това е опит да се откри някаква нова норма, само че аз бих се усъмнил в това, дали това приказва за неизбежността на нахлуването ", предава изданието думите на главата на Пентагона пред публицисти след срещата " 2+2 " на министрите на външните работи и на защитата на Съединени американски щати и Япония.

На 26 декември беше обявено, че китайските Военновъздушни сили (ВВС) са направили най-голямото в историята навлизане в зоната за противовъздушнага защита на Тайван. Във въздушното пространство на острова тогава нахлу авиогрупа от 71 летателни средства, в състава на която бяха видяни изтребители и безпилотни самолети на Военновъздушни сили на КНР.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР