Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обвини Русия, че

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обвини Русия, че
Коментари Харесай

Остин: Русия преднамерено жестоко атакува граждански обекти

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин упрекна Русия, че " с умишлена свирепост " обстрелва спокойно население и цивилен обекти в Украйна, гласи прессъобщение на Пентагона, представено от изданието Гордон. Министър Остин приказва пред Форума за национална защита, проведен от института „ Рейгън “.

" С умишлена свирепост Русия взема на прицел мирни поданици и цивилен цели. Руските сили убиха хиляди украински жители, а още милиони напуснаха страната. Нападенията на съветските войски доведоха до гибелта на деца, разрушение на учебни заведения и лечебни заведения. " – уточни той.

Затова съседите на Русия се отнасят с възходяща паника към имперската й експанзия, установи Остин.

" И определената (от Владимир Путин – б.р.) война даде визия на всички поданици на планетата за света на робия и вълнения, в който никой не би желал да живее. А нападението на Русия против нейния кротичък комшия сподели на всяка страна на Земята заплахата от неналичието на (международен правов) ред. " – акцентира шефът на Пентагона.

Той добави, че съветското навлизане в Украйна не е резултат от разширението на НАТО. По думите му, експанзията на Русия е повода за разширението на НАТО.

" Русия не беше предизвикана. Русия от нищо не беше застрашена. Русия не беше подложена на нахлуване. Вместо това един човек избра войната. " – акцентира Остин, визирайки съветския деспот Владимир Путин.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР