Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин и шведският министър

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин и шведският министър
Коментари Харесай

Швеция и САЩ ратифицираха споразумение за сътрудничество в областта на отбраната

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и шведският министър на защитата Пел Йонсон се срещнаха в Пентагона, преди да подпишат съглашение за съдействие в региона на защитата, заяви " TVP World ".


По време на срещата Остин съобщи, че двете страни ще продължат да се учат една от друга, да построяват отбранителни качества и да ускоряват оперативната съгласуемост.

Споразумението идва в миг, когато скандинавската страна укрепва военните си съюзи, защото чака утвърждението на Турция и Унгария за присъединение към НАТО.

" Швеция е мощен, кадърен сътрудник в региона на защитата, който отстоява полезностите на НАТО, и ще укрепи още повече Алианса, откакто присъединението ѝ към НАТО завърши ", се споделя в документално изказване на Държавния департамент. " Членството на Швеция ще укрепи нашата групова защита и ще увеличи способността ни да реагираме на провокациите в региона на сигурност в евроатлантическата зона. "

Йонсон съобщи, че се надява присъединението да се случи " допустимо най-скоро ", само че не пожела да даде прогноза по кое време Турция и Унгария ще прибавят поддръжката си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР