Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис предупреди правителството на

...
Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис предупреди правителството на
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона предупреди Асад да не използва химически оръжия, скастри Русия

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис предизвести държавното управление на Сирия да не употребява химически оръжия в спора в страната, оповестява " Асошиейтед прес ".

Той акцентира, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп е дала да се разбере, че би било " доста безразсъдно да се употребява газ " при набези.

През предходната година Съединени американски щати дадоха отговор с военни средства на информациите, че сирийското държавно управление е употребило военен газ зарин, като Матис е бил запитан от публицисти, пътуващи с него към Близкия изток, дали в този момент американската администрация има намерение да отмъсти за потреблението на хлор.

Матис дал отговор: " Няма да го определям прецизно. Дадохме доста ясно да се разбере, че би било доста безразсъдно да употребяват газ " като оръжие.

По думите на ръководителя на Пентагона, Русия, която се намеси военно в Сирия в поддръжка на държавното управление на президента Башар Асад, може да е съизвършител в избиването на цивилни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР