Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис обвини Иран в

...
Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис обвини Иран в
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Иран в намеса на изборите в Ирак

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис упрекна Иран в интервенция в идните през май парламентарни избори в Иран, в които министър- ръководителят Хайдар ал Абади ще се стреми към втори мандат, съобщи Reuters, представена от организация " Фокус ".
Матис не показа детайлности за това кой в Техеран съгласно него оказва въздействия на вота, само че акцентира, че се превеждат пари на иракски политици .
„ Ние имаме тревожни доказателства, че Иран се пробва да повлияе, употребявайки пари в иракските избори. Тези ще бъдат употребявани, с цел да повлияят на претендентите, на гласоподавателите “, съобщи Матис пред кореспонденти.
Към сегашния миг няма формален коментар на Иран по отношение на изказванията на американския боен министър.
Припомняме, че вотът ще дефинира кой ще ръководи в Багдад през идващите четири години, когато Ирак ще се изправи пред дилемите за възобновяване на градове и села, разрушени от „ Ислямска страна “, попречване завръщането на бойците и справяне с стопански разлики, които подклаждат спорове.
Сред съперниците на Абади са някогашният министър-председател Нури ал-Малики и Хади ал-Амири, някогашен транспортен министър - и двамата близки с Иран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР