Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис е обсъдил днес

...
Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис е обсъдил днес
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ обсъди в Абу Даби военното сътрудничество

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис е разискал през днешния ден с принца престолонаследник на Абу Даби военното съдействие сред Вашингтон и Обединените анарбски емирства, заяви формалната осведомителна организация Уам, представена от Франс прес.


Принц Мохамед бин Заид Ал Нахаян написа в Туитър, че е разискал с Матис " укрепването на връзките във военната област и в бранша на защитата.

Визитата на Матис, която не бе оповестена авансово, последва визитата му в Афганистан.

Съединени американски щати са основен съдружник във военна обединението, в която вземат участие Обединените арабски емирства. Тя се намесва, под командването на Саудитска Арабия, от 2015 година във войната в Йемен. Този спор опълчва силите на държавното управление против бунтовниците хуси. Вашингтон доставя на обединението оръжия, снабдяване и разследващи данни.

Войната в Йемен е лишила живота на 10 000 души от намесата на обединението през март 2015 година и е провокирала най-тежката филантропична рецесия в света, съгласно Организация на обединените нации, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР