Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу направи новогодишно обръщение

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу направи новогодишно обръщение
Коментари Харесай

Шойгу в новогодишна реч: Победата на Русия е неизбежна


Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу направи новогодишно послание към военнослужещите, в което им благодари за " мъжеството и героизма при осъществяването на воинския дълг в хода на спецоперацията в Украйна " и съобщи, че успеха им е неизбежна, съобщи ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8735
" Отиващата си година вечно ще остане във военните хроники на Отечеството, изпълнена с вашите безсмъртни подвизи, самоотвержена храброст и подвиг в битката против неонацизма и тероризма. Благодаря на всички за службата и верността към клетвата! ", добави Шойгу в обръщението, излъчено по телевизионния канал " Звезда ".

Киев и Западът отхвърлят изказванието на Русия, че се бие против нацисти в Украйна. Те считат, че това е бил безпочвен предлог за президента Владимир Путин да стартира война, посредством която да превземе територии от прилежащата страна и да смъкна от власт украинския държавен глава Володимир Зеленски, отбелязва Ройтерс.

Шойгу, който бе подложен на критика от ястребите в Русия за неуспехите на бойното поле по време на продължаващата към този момент 10 месеца акция, сподели, че обстановката на фронта остава сложна и осъди Украйна и Запада за това, че пробват да възпрат Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР