Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу и началникът на

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу и началникът на
Коментари Харесай

Къде са Шойгу и Герасимов? Военният министър и шефът на Генщаба не са се появявали от 11 март

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов не са се появявали обществено от 11 март. На това обръща внимание журналистът от изданието " Медиазона " Дмитрий Трешчанин, От седмици в западни и украински медии вървят клюки, че всеки един от двамата може да бъде умишлен за неуспеха на военната интервенция в Украйна.

В същото време съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко разгласи, че на 21 март президентът Владимир Путин е провел видеоконференция с присъединяване на Шойгу и Герасимов.В нея са взели участие още Николай Патрушев (секретар на Съвета за сигурност на РФ) и шефът на Федералната работа на сигурност Александър Бортников.

Все още няма публична информация от министерството на защитата и от прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков, към който " Агентство " се е обърнало за коментар.

Според изданието Шойгу за последно се е появил в новините на съветските организации на 11 март - тогава е имал диалог с турския си сътрудник Хулуси Акмар. В същия ден Министерството на защитата заяви за визитата на Шойгу в Централната военна клинична болница в Мандрик, където министърът е връчил награди на съветски военнослужещи, взели участие в бойни дейности в Украйна.

На 18 март на уеб страницата на Кремъл се загатва, че Шойгу е взел участие в среща на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност с президента Владимир Путин. Снимки и видеоклипове от тази среща обаче не бяха оповестени. Същия ден " Първи канал " излъчва репортаж за награждаване на военни от Шойгу, само че фотосите в репортажа се оказват от видеото, оповестено от Министерство на защитата на 11 март.

Преди 11 март вести за събития, свързани персонално с Шойгу, се разгласиха регулярно на всеки няколко дни.

След 11 март не се оповестява и за събития, свързани и с началника на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов. За последно ТАСС е съобщила на 11 март, че Герасимов е провел диалози с турския си сътрудник Яшар Гюлер. Преди това на 4 март РИА Новости и ТАСС оповестиха, че началникът на Генералния щаб е разговарял с френския си сътрудник Тиери Бюркар. А на 27 февруари той участва на среща с Путин дружно с Шойгу.

Припомняме, че от седмици в западните и украинските медии вървят клюки, че президентът Владимир Путин е нарочил Шойгу за провинен за неуспеха на военната интервенция в Украйна. Според друга версия пък Шойгу подготвял боен прелом против президента. Говори се също, че Валерий Герасимов също може да бъде упрекнат за огромните загуби на съветските сили в Украйна.

Висш украински функционер разгласи, че преди два дни Путин е провел заседание с присъединяване на Шойгу и Герасимов

На 21 март Путин е провел заседание в режим на видеоконференция с Николай Патрушев (секретар на Съвета за сигурност на РФ), военния министър Сергей Шойгу, началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов и шефа на Федералната работа на сигурност Александър Бортников. Това заяви във Facebook съветникът на украинския министър на вътрешните работи Антон Герашченко.

Според него при разискването на настоящата обстановка на фронта Герасимов описал загубите като " основни ". Путин го прекъснал и декларирал, че това са " възможни загуби ", които са нищо спрямо задачите, които ще бъдат реализирани след успеха.

Президентът сложил нов краен период за " успеха " - 7 май, твърди Герашченко. Към тази дата той възнамерява да принуди украинската власт да подпише съглашение, което да показа като капитулация на Киев и да отпразнува на 9 май Парада на Победата, написа още съветникът на украинския вънрешен министър.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР