Министърът на отбраната на Румъния Анджел Тълвар се срещна с

...
Министърът на отбраната на Румъния Анджел Тълвар се срещна с
Коментари Харесай

Турски изтребители ще пазят небето над Румъния

Министърът на защитата на Румъния Анджел Тълвар се срещна с турския си сътрудник Яшар Гулер и изрази високата оценка на страната си за решението на Анкара да изпрати част с изтребители F-16 за осъществяване на задачи по еър полисинг под командването на НАТО в румънското въздушно пространство сред декември 2023 година и март 2024 година, заяви през днешния ден Аджерпрес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тълвар беше на публично посещаване в Турция в четвъртък и петък. Цитиран от министерството си Тълвар е декларирал, че задачата на турската част в 86-а военновъздушна база във Фетещ ще бъде значима поддръжка за допълнение на качествата в областта на сигурността в румънското въздушно пространство.

Тълвар и Гюлер са разискали настоящи въпроси в границите на НАТО в подтекста на последните развития в Черноморския район и Близкия изток, както и ръководството на бежанските потоци. Сред тематиките на диалога им е бил и турският принос за развиването на румънските въоръжени сили посредством покупката на три безпилотни летателни апарата „ Байрактар TB2 “, както и нуждата за усилване на районното съдействие в оправянето с заплахите, провокирани от плаващи мини в Черно море. От своя страна турският министър на защитата е благодарил на Румъния за поддръжката, предоставена след опустошителните трусове в Югоизточна Турция през февруари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР