Министърът на отбраната на Косово Арменд Мехай поиска страната му

...
Министърът на отбраната на Косово Арменд Мехай поиска страната му
Коментари Харесай

Косово иска спешно в НАТО

Министърът на защитата на Косово Арменд Мехай изиска страната му да бъде призната незабавно в НАТО и Съединени американски щати да открият там своя непрекъсната база, оповестяват сръбските медии.

Мехай прикани членките на НАТО, които не са признали независимостта на Косово, да го сторят.

Той сподели, че установяването на непрекъсната американска база в Косово е належащо, с цел да се подсигуряват мирът, сигурността и стабилността на Западните Балкани и по-широко.

Призива да се форсира приемането на Косово в НАТО министърът стимулира с нововъзникналата обстановка след съветската експанзия в Украйна и отражението й върху общата обстановка със сигурността към Западните Балкани, в Европа и по света.

Министърът изиска и засилено наличие на бойци от КейФОР в северно Косово на срещата си с командващия КейФОР военачалник Майор Ференц Каяр, съобщи организация Бета.

Мехай написа във Facebook, че след съветската военна експанзия против Украйна се е срещнал с командващия КейФОР през вчерашния ден за определяне на тясно съдействие с натовските сили, нарастване на техния контингент и тяхно по-силно наличие в северната част. Договорихме се да засилим координацията сред структурите за сигурност на Косово и КейФОР, както и да увеличим потенциала и бдителността по цялата граница на Косово ", написа министърът.

Мехай направи оценката, че дестабилизиращите трендове на Русия и спътниците й по отношение на Косово и района на Западните Балкани са ясни и че ще им се опълчи дружно със съдружниците на Косово.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР