Министърът на отбраната на Израел, Бени Ганц, в сряда разреши

...
Министърът на отбраната на Израел, Бени Ганц, в сряда разреши
Коментари Харесай

Израел разреши доставката на каски и бронежилетки за Украйна

Министърът на защитата на Израел, Бени Ганц, в сряда позволи доставката на каски и бронежилетки на украинските избавителни служби, откакто беседва с украинския си сътрудник, се споделя в публично израелско изказване, което демонстрира смяна в позицията на Израел по отношение на даването на такова съоръжение, предава Ройтерс.

" В светлината на настояването, отправено от украинската страна, Израел ще обезпечи защитно съоръжение за потребностите на украинските спасители и службите за незабавна помощ ", се споделя в изказване на британски език на украинското посолство в Израел, повтарящо изказване на израелски чиновник.

Посредник в украинско-руската рецесия, Израел осъди съветската инвазия, само че се ограничи до филантропична помощ. Той се опасява от разтягане на връзките с Москва, мощен фактор в спора в прилежаща Сирия, където Израел координира ударите против иранските формирования.

И израелските, и украинските управляващи подчертаха, че пратката е предопределена за избавителни служби и цивилни организации.

Преди това Украйна изрази отчаяние от отхвърли на Израел да даде отбранителна помощ против Русия. Премиерът Нафтали Бенет сподели, че " премереният и виновен метод " на Израел му разрешава да бъде " приближен състезател, един от дребното, които могат да споделят непосредствено с двете страни и да оказват помощ, в случай че е належащо ".

Израел съобщи, че е подготвен да бъде хазаин на среща сред съветския президент Владимир Путин и украинския му сътрудник Володимир Зеленски. Това съобщи пред ТАСС израелският дипломат в Москва Александър Бен Цви.

По думи на дипломата израелският министър председател Нафтали Бенет поддържа постоянни контакти с Путин.

От началото на годината Путин и Бенет организираха няколко телефонни диалога. Освен това израелският министър председател направи малко посещаване в Москва при започване на март, когато двамата водачи разискаха обстановката към Украйна.

По-рано този месец турският външен министър също удостовери, че се работи върху провеждането на среща сред Путин и Зеленски. Междувременно Русия дефинира Беларус като най-подходящото място за такава среща, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР