Министърът на отбраната на Испания Мария де Коспедал коментира телефонната

...
Министърът на отбраната на Испания Мария де Коспедал коментира телефонната
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Испания: Латвийският колега ми съобщи, че Пучдемон е агент на руските спецслужби

Министърът на защитата на Испания Мария де Коспедал разяснява телефонната смешка, която ѝ скроили съветските пранкери Вован и Лексус.

Те ѝ позвънили от името на латвийския боен министър, с цел да ѝ оповестят, че каталонският водач Карлес Пучдемон е сътрудник на съветските спецслужби с псевдоним Чиполино, а половината съветски туристи в Барселона са кадрови военни. Отговорът на шефа на отбранителното ведомство е оповестен в Twitter.

" Това беше доста чудноват диалог. Аз ги помолих да приказват на британски, само че те не желаеха и отстраниха превода. Тъй като не им повярвах, прекратих диалога и не им върнах позвъняването. Сега към този момент зная, че това бяха руснаци ", написа Коспедал.

От видеото на пранкерите обаче се вижда, че министърката им е позвънила, с цел да заяви, че е разказала за този диалог на премиера Мариано Рахой и, че той е показал интерес за среща с министъра на защитата и с премиера на Латвия. Пранкерите са удостоверили, че също имат интерес от среща, само че по-нататък изясняват че военната министърка на Испания евентуално се е досетила, че става дума за смешка и нямало други позвънявания от нейна страна, осведоми Рен.тв.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР