Министърът на отбраната на Германия Кристина Ламбрехт обяви днес, че

...
Министърът на отбраната на Германия Кристина Ламбрехт обяви днес, че
Коментари Харесай

Германия ще достави 5000 каски за армията на Украйна

Министърът на защитата на Германия Кристина Ламбрехт разгласи през днешния ден, че Берлин ще достави на Украйна 5000 военни каски, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Тя съобщи това пред членовете на парламентарната комисия по защитата.

Това е доста явен сигнал: ние сме на ваша страна, съобщи Ламбрехт след съвещание на Комисията по защита в Берлин, заяви "Цайт ". Тя изрази удовлетворение от обстоятелството, че договарянията по спора в Украйна се връщат в вярната посока. "Работим за мирното споразумяване на този спор в центъра на Европа ", сподели министърът.

В същото време Ламбрехт акцентира, че в тези договаряния има червени линии, които не могат да бъдат предмет на договаряния. "Спазването на интернационалното право не може да се договаря. Не може да се разисква целостта на страните, както и суверенитетът на съюзите ", сподели тя.

Говорител на министерството на защитата удостовери, че има съглашение за доставка на каски, само че не посочи периода за осъществяване на доставката, показва Ройтерс.

Досега Германия отхвърля да продава оръжия на Украйна. Заради масираното разполагане на съветски войски наоколо до Украйна на Запад се притесняват, че Русия може би възнамерява инвазия в прилежащата страна. Москва неведнъж е отричала това. Възможно е обаче страховете да се разпалват само за да се убедят страните от НАТО да създадат отстъпки в отговор на настояванията за нови гаранции за сигурност, разяснява "Тагесцайтунг ".

В отговор на ескалиращото напрежение няколко страни членки на НАТО изпратиха при започване на седмицата кораби и военни самолети на изток. Кремъл остро разкритикува това.
От своя страна съветската войска оповестява за започването на няколко военни учения по едно и също време. Северният флот през днешния ден предприе маневри в Арктика с присъединяване на до 1200 бойци, 20 самолета и до 30 кораба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР