Министърът на отбраната Красимир Каракачанов иска допълнителни правомощия за армията

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов иска допълнителни правомощия за армията
Коментари Харесай

Каракачанов иска допълнителни правомощия за армията за да може да охранява

Министърът на защитата Красимир Каракачанов желае спомагателни пълномощия за армията за може да извършва в допълнение функционалности по защита и запазване на публичния ред. Идеята е разисквана и с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, а разрешението за съответни акции ще се дава с решение на Министерски съвет. Каракачанов сподели това по време на парламентарния надзор запитан за какво специфични сили от армията са употребявани в акция на Министерство на вътрешните работи за залавяне на охранител умъртвил жена си в Пещера, който беше хванат във вилата на родителите си в софийското село Мухово.

Каракачанов сподели, че като вицепремиер с сектор сигурност е получил информация с молба за подпомагане. Било допустимо мъжът, който е охранител и доста сполучливо се криел от полицията, да вземе заложници и да усложни обстановката, което било тероризъм, а армията може да се включва в антитерористични интервенции по закон. " При сходни случаи, в случай че се наложи, военнослужещите с уменията, които имат, и знанията, които имат, аз още веднъж ще го направя, с цел да подкрепят Министерство на вътрешните работи ", сподели Каракачанов, само че посочи, че това не значи, че армията ще бъде изкарвана, когато се организират митинги. Ако не бях съдействал и се беше случило нещо друго, щяхме да ме укорите, че не съм, сподели Каракачанов.

Министърът на защитата сподели, че не може да разбере въпроса на Николай Цонков от Българска социалистическа партия. " Очаквах хвалба от Българска социалистическа партия, че институциите си сътрудничат ", сподели Каракачанов. Участието на бойците от 68-а бригада е било лимитирано до разузнаване и събиране на информация. " Тези дейности са били в границите на обучение и подготовка в осъществяване на проект ", сподели Каракачанов.

Цонков му подсети, че проектите за осъществяване на учения се пишат авансово и се пошегува с Каракачанов, че " може би е хубаво Министерство на вътрешните работи да премине към министерството на защитата ".

През юли министърът на защитата сподели, че е подготвил план за увеличение на армията по границата с Турция, с цел да се освободят служители на реда, които сега са командировани там от цялата страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР