Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант
Коментари Харесай

Първи офицерски пагони ще получат курсантите от 141-ви випуск „Княз Александър І“ на НВУ

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев ще участват на церемонията по заграбване на първо офицерско звание на курсантите от Националния боен университет (НВУ) „ В. Левски “ и връчването на свидетелствата на кадетите на Професионалния сержантски лицей. Ритуалът ще се състои на 26 юли 2019 година от 10.30 часа пред Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов” във Велико Търново.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. В 141-ви випуск „ Княз Александър І” приключват 136 курсанти от НВУ, обучавани по 18 военни специализации. На тях ще им бъде присвоено първо офицерско звание „ лейтенант” и ще получат образователно-квалификационна степен „ бакалавър” по военна и гражданска компетентност.

Първенец на 141-ви випуск „ Княз Александър І” е лейтенант Иван Пърчев – специализация „ Ядрена, химическа и биологична отбрана и екология”. Той приключва със междинен триумф от курса на образование „ Отличен “ 5.76 и от държавните изпити „ Отличен “ 6.00.

30 кадети са випускниците от Професионалния сержантски лицей, които ще получат свидетелства за професионална подготовка. Те са обучавани в секция „ Сухопътни войски” във Велико Търново и в секция „ Военновъздушни сили” в Долна Митрополия. Първенец на випуска е младши сержант Димитър Андонов Андонов, компетентност „ Командване на войскови единици до взвод», който приключва с триумф „ Отличен “ 5.97.

Първенец на секция „ Сухопътни войски” е младши сержант Диана Жекова Бонева, компетентност „ Експлоатация и ремонт на инженерна, химическа и специфична техника “, а на секция „ Военновъздушни сили” - младши сержант Мая Великова Димитрова, компетентност „ Експлоатация и ремонт на авиационна и навигационна техника”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР