Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и ръководството на авиобаза "Граф

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и ръководството на авиобаза "Граф
Коментари Харесай

Армията не е детска градина, никой не си е помислял за стачки и бунтове

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и управлението на авиобаза "Граф Игнатиево " дадоха ексклузивен брифинг, на който разясниха напрежението в базата. По-рано водачите отхвърлиха да извършват образователни полети. На изключителна среща във военното ведомство управлението на авиобазата и Каракачанов разискаха проблемите.

"Дистанцирам себе си и сътрудниците си от думичката "бунт ". Летателният състав не прави протест. Всеки един водач е в правото си, когато не е убеден в осъществяването на задачата си, да рапортува на командира си и да се откаже от задачата. Летателният състав се почувства, че не е в положение да извърши дилемите си. И се отказахме да организираме полети. Това са разпоредбите в авиацията. Иначе от време на време хората изхвърчат и не се връщат. Затова думата "бунт " не е вярно използвана в медиите. Причините да се случи това нещо са доста и сложни, тъй като знаете, че положението на Военновъздушни сили не е доста положително. В авиобаза "Граф Игнатиево " има проблеми с изправната авиационна техника. За да подготвим водачите ни е нужен избран брой изправна техника. Въпреки това летателният състав продължава да извършва дежурството си по Еър полисинг ", изясни командирът на авиобаза "Граф Игнатиево " бригаден военачалник Иван Лалов.

По думите му министерството поставя големи старания за превъзмогването на проблемите. "В мен се появява вяра, че в избрани периоди това ще се случи. Това, което говорихме, ще бъде предадено на състава в авиобазата и ще набележим ограничения ", добави ген. Лалов.

На собствен ред министърът на защитата Красимир Каракачанов съобщи, че става дума за неразбирателство, което е било раздухано от медиите. Той внесе изясненост какво се обсъждало на изключителната среща - от управлението на авиобазата са имали въпроси по отношение на мотори на изтребители, които са били ремонтирани по контракт, подписан от предходния боен министър - Николай Ненчев.

От думите на Каракачанов стана ясно, че не всичко по контракта е "изпълнено тъкмо ".

"Нещата с ремонта, модернизацията и пазаруването на нови самолети би трябвало да се движат редом. В тези шест месец държавното управление се пробва да реши проблемите на армията - новите планове за рационализация на въоръжените сили - в авиацията, флота и сухопътни войски. Отделени са 100 млн.лева за заплатите на военнослужещите. Нашият блян е да мотивираме персоналния състав и посредством почтено възнаграждение и условия на труд, и посредством нова техника. Не одобрявам приказки за стачки и протести. Армията не е детска градина. И никой не си е помислил за сходни дейности ", безапелационен бе министърът на защитата.

Той дефинира създалото се напрежение като политическа нечиста сделка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР