„Да се стимулира грамотната раждаемост и работещите семейства, това беше

...
„Да се стимулира грамотната раждаемост и работещите семейства, това беше
Коментари Харесай

Решението на ГЕРБ за пренасочване на парите от детските надбавки разделя обществото

Да се подтиква грамотната раждаемост и работещите фамилии, това беше решено на съдружен съвет - да бъде махнат имущественият ценз, с цел да може и тези, които получават естествени приходи, да получават надбавки... Практиката е извънредно порочна, надбавки да се дават на фамилии с ниски приходи и от това нещо виждаме взрив на раждаемост в гетата. Години наред България финансира гетозираната и необразованата раждаемост ... Нашата концепция беше хората да усетят, че страната не е мащеха за работещите и за грамотните хора. Това беше решение на държавното управление. В един миг група депутати от ГЕРБ взеха решение, че това не е заслужено... Ще настояваме да отпадне този ценз. Не да подтикваме гетоизираната раждаемост, а грамотната раждаемост. Коментарът направи пред БНР вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

По думите му е нелепост да разделяш обществото за следващ път, визирайки проекта на ГЕРБ да насочи икономията от 205 млн. лв. за по-високи заплати в Министерство на вътрешните работи и месечни добавки на медиците.

„ Сега ще вземем парите от родителите и ще ги дадем на служителите на реда. И какво ще реализираме с това? Полицаите са хора с достолепие и отхвърлиха да вземат тези пари. И ще настройваме едни българи против други. Това е несериозно като метод и е контрапродуктивно “, съобщи Каракачанов.

Вицепремиерът разяснява тематиката „ Северна Македония “. „ България поддържа участието на Северна Македония в Европейския съюз, само че откакто тя поеме съответните задължения по противоречивите въпроси . Когато това бъде решено, ще дадем единодушие за започване на съответните договаряния “, безапелационен е той.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация назова „ нелепости на търкалета “ обвързването на прекъсването на Северна Македония към Европейския съюз с услуга за Русия .

„ Чия съветска позиция обслужваме? На тези в Скопие, които 70 години имат идеология, създадена в Москва - за обособена македонска нация, която няма нищо общо с българите, и една процедура и политика на Скопие през последните 30 години за отказване на българския темперамент на историята на географската област Македония, заграбване на български национални герои. Всъщност Скопие организира тази руско-коминтерновска политика. А България прави тъкмо противоположното ... Не можеш да създаваш подправена еднаквост въз основата на кражба на непозната история... Държавни чиновници, част от държавното управление на Северна Македония, са едни от най-агресивните и най-грозните плювачи против България. Ако позволим това да продължи, в Европейски Съюз ще вкараме подобен голям проблем, който ще касае освен нашата история, само че и тематиката с националната ни сигурност, а ще основава и проблеми на самия Европейски съюз... Управляващите в Скопие си показват Европейски Съюз като Съюз на съветските социалистически републики , в който имаше социалистически страни, които в случай че се сдърпат между тях, тичат в Москва и там е арбитърът, който преценя. Европейски Съюз обаче е от страни с едноправни и равноотговорни страни, когато има страна със забележки към друга, останалите се преценяват “, изясни той.

Каракачанов взе отношение и за коронакризата. „ Хората всеобщо не престават да не съблюдават ограниченията. Предпазването зависи и самото общество... Още лятото започнах да приказвам, че е належащо в тази обстановка политиците и институциите да си подадат ръка и да работят в интерес на обществото. Нито от президента, нито от Българска социалистическа партия съм чул нещо действително и съответно. Ако казваш, че държавното управление ръси пари наляво и надясно, кажи по какъв начин и къде тъкмо да бъдат изръсени тези пари “, разяснява той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР