Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант
Коментари Харесай

Каракачанов и ген. Боцев представиха състоянието на армията ни пред военните аташета

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев организираха среща с военните аташета, упълномощени в България, оповестиха от Министерството на защитата.

Състоянието на армията и упоритостта в този управнически мандат да бъдат осъществени трите плана за рационализация на армията бяха показани на вниманието на военните дипломати, упълномощени в страната ни.

" Имаме сериозна упоритост в границите на този управнически мандат да осъществяваме и трите модернизационни плана в армията като значима част от нашата система за сигурност и защита ", съобщи Каракачанов на обичайна предколедна среща с военните аташета.

 Борисов недоумява: Летят 4 кугъра и 1 спартан, а сме платили доста
Борисов недоумява: Летят 4 кугъра и 1 спартан, а сме платили доста

Да се направи нужното и за ремонта на постройките в поделенията, това, което армията заслужава

Той призна, че главен проблем за армията ни е некомплектът на военните, само че към този момент са обезпечени средства за 2 300 военнослужещи за попълване на вакантните длъжности. В осъществяване на поетите задължения Каракачанов изясни, че стремежът на ръководещите е финансовите средства за защита да доближат 2% от Брутният вътрешен продукт.

В подтекста на българското европредседателство министър Каракачанов уточни и значимите за страната ни цели - страните от Западните Балкани да получат ясна европейска вероятност за развиване .

Началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев уточни, че във ведомството се извършва проект, чиято цел е възстановяване на успеваемостта на разноските за персонален състав, както и повишение на мотивацията за военна работа .

" Изготвят се съответни оферти, които оценяваме като положително начало в процеса на повишение обществения статус на хората в защитата , както и на одобряване привлекателността и конкурентоспособността на военната специалност ", безапелационен беше той.

Генерал-лейтенант Боцев подчертава върху провеждания обзор на Програмата за развиване на отбранителните качества на Въоръжените сили на Република България до 2020 и обвързвания с нея План 2020.

Шефът на защитата съобщи, че през 2018 година Българската войска ще резервира своето равнище на присъединяване в учения . Той се спря и на приноса на страната ни в интернационалните задачи и интервенции, както и на осъществяването от Въоръжените ни сили на задания по преодоляването и превъзмогването на последици от бедствия и повреди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР