Министърът на отбраната Красимир Карачаканов има уверения от премиера Бойко

...
Министърът на отбраната Красимир Карачаканов има уверения от премиера Бойко
Коментари Харесай

Каракачанов получи подкрепа от Борисов и оповести важна новина за армията, отбраната на България и военната служба на младите

Министърът на защитата Красимир Карачаканов има уверения от премиера Бойко Борисов и от Народното събрание, че ще поддържат предлагането за въвеждане на доброволна военна работа. Това съобщи в Смолян министър Красимир Каракачанов.

Той разясни, че продължава да упорства за връщането на казармата, а въвеждането на доброволна военна работа би било първата стъпка в тази посока.

„ Няма страна, която стопански да е просперирала и да няма войска “, добави министърът на защитата.

„ 500 години хранихме непозната войска, стига толкоз “, счита вицепремиерът.

„ Рисковете в света стават от ден на ден и доближават към границите на България “, уточни министър Каракачанов. Според него младежите в България би трябвало да имат военна подготовка.

Предложението за първата стъпка към връщането на казармата планува да могат непринудено да служат тези младежи, които желаят да получат сходни познания и умения. Те ще бъдат не кадрови военнослужещи, а доброволни. Прогнозният период е 6-9 месеца според от специалността. Преминалите доброволната работа ще влизат по-късно в запаса.

По негови данни незаетите места в системата на защитата в народен мащаб са 5500. За проблемите с недокомплекта са отделени 30 млн. лева от отпуснатите 105 млн. лева

„ За да има страна, да се охранява животът и здравето на хората, териториалната целокупност на България, би трябвало да има войска “, безапелационен е вицепремирът Каракачанов.

Той предлага да се вкара швейцарската система във връзка с наборната работа. Министърът уточни като образци Швеция, Финландия и Норвeгия, които връщат наборната военна работа. „ Заплахите към тях са доста по-малки в сравнение с са заканите към нас, страните от Южна Европа или Балканския район “, добави Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР