Министърът на отбраната Георги Панайотов се срещна с командващия на

...
Министърът на отбраната Георги Панайотов се срещна с командващия на
Коментари Харесай

България и САЩ запазват стратегическия диалог в сферата на сигурността и отбраната

Министърът на защитата Георги Панайотов се срещна с командващия на Европейското командване на Съединени американски щати и Върховен главнокомандващ на съюзните сили на НАТО в Европа военачалник Тод Уолтърс, осведомят от Министерството на защитата.

Двете страни означиха високото равнище на Стратегическия разговор в областта на сигурността и защитата.

Обсъдени са редица въпроси, свързани със положението на двустранното съдействие в региона на защитата сред България и Съединени американски щати, модернизацията на българските въоръжени сили и ситуацията на сигурност в Европа и района.

Министър Панайотов и военачалник Уолтърс са разгледали настоящото развиване на ситуацията в и към Украйна, провокациите пред сигурността в района на Черно море и Южен Кавказ, в това число напрежението, провокирано от мигрантския напън на полската граница.

От българска страна е изказана и признателност за поддръжката на държавното управление на Съединени американски щати във връзка с процеса на рационализация на българските Въоръжени сили, както и за повишението на тяхната оперативна съгласуемост, се споделя в прессъобщението.

Генерал Уолтърс е на посещаване у нас по отношение на присъединяване му в Годишната среща на началниците на защитата на страните от Централна Европа, която се организира в София на 17 и 18 ноември 2021 година.

Снимка: Министерство на защитата
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР