Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал

...
Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Георги Панайотов: Изтребителите МиГ-29 няма да бъдат приземени след инцидента с майор Терзиев

Министърът на защитата Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов сервираха съболезнования за загубата на майор Валентин Терзиев на персоналния и командния състав на авиобаза " Граф Игнатиево ". „ Загубихме същински ас и водач, само че и доста добър човек. Вярвам, че на хора като него, на хора като Вас се крепят устоите на България. Благодарение на Вас и на него небето над България е чисто ", съобщи министър Панайотов по време на срещата с водачите, оповестяват от военното министерство.

Той изрази увереността си, че макар всички непремерени изявления от разнообразни страни след нещастието, водачите ще намерят сили да продължат да служат на България. Министър Панайотов опроверга спекулациите, че самолетите МиГ-29 ще бъдат приземени в резултат на случая и водачите няма да могат да се приготвят и да извършват своите отговорности. " Самолетите са в своя витален цикъл, има контракт за поддръжка и тяхната употреба ще продължи ", безапелационен бе министър Панайотов. По думите му ще се търси вид за сключване на контракт за удължение на ресурса на бойните самолети и след приключване на в този момент настоящото съглашение за поддръжка.

По време на срещата водачите сложиха редица въпроси по отношение на удължение на ресурса на самолетите и опциите за нарастване на броя на часовете за подготовка на всеки един от летците. Адмирал Емил Ефтимов срещна присъстващите с издирвателната интервенция на черната кутия на падналия в морето МиГ-29. По думите му сега интервенцията е спряна поради неприятните метеорологични условия, само че Военноморските сили ще я възобновят незабавно откакто времето разреши това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР