Министърът на отбраната Димитър Стоянов опроверга някои информации и спекулации

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов опроверга някои информации и спекулации
Коментари Харесай

Катапултиралият пилот на Су-25 е имал 30 полета за година, а не един - Политика

Министърът на защитата Димитър Стоянов опроверга някои информации и спекулации към вчерашния случай с разрушилия се Су-25 на летище Безмер:

" Не е правилно, че не се е отворил парашутът; не е правилно, че това е първи полет на водача за годината (само за същия ден това е бил вторият му полет и трети полет за същия самолет); водачът полковник Дончев има над 30 изпълнени задания за тази година. Той отхвърли спекулациите и за вероятен „ бойкот “ при ремонта на самолета, като уточни, че след осъществения ремонт машината има над 60 летателни часа във въздуха. Няма основни проблеми и с полосата на летище Безмер, е открила нарочна комисия при инспекция. "

Източници на OFFNews твърдяха в сряда, че това е първият полет за годината на полковник Дончев, който работи в щаба на Военновъздушни сили в София. 

Намерена е така наречен черна кутия на разрушилия се през вчерашния ден аероплан Су-25. Тя е без повреди и се чака през днешния ден да стартира разчитането на информацията от нея. Това сподели пред публицисти министърът на защитата Димитър Стоянов и посочи, че свалянето на информацията ще бъде осъществено напълно в България, а " следствието ще продължи до установяването на цялата истина за аргументите за самолетната повреда ".

Днес министърът на защитата посети във Военномедицинска академия военнослужещия от Военновъздушни сили, който пострада през вчерашния ден при осъществяването на подготвителен полет със аероплан Су-25. Той е в положително общо положение, остава под наблюдаване.

След осъществения ремонт и рационализация на осем самолета Су-25 в щурмовата авиация се води планомерна подготовка. Пилотите имат задоволително нальот, по отношение на нашите условия, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в отговор на въпрос. " Инцидентът се проверява и ще бъдат взети ограничения ", акцентира той.

На 28 септември на военната авиобаза Безмер се разруши аероплан Су-25К, а водачът катапултира. Пейо Дончев правил подготвителен полет. Самолетът паднал до самата полоса и е изцяло опустошен. Пилотът се е катапултирал сполучливо, парашутът се е отворил изцяло, приземил се е, системите за катапулт са сработили. Пилотът е работил вярно, показаха управляващите. Той е настанен във Военномедицинска академия. Състоянието му е устойчиво, без заплаха за живота. Мъжът остава за наблюдаване.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР