Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова се срещна

...
Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова се срещна
Коментари Харесай

Министър Карамфилова се срещна с посланика на Казахстан

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Република Казахстан в България Н. Пр. Темиртай Избастин.

Тема на диалога, извършен през вчерашния ден, беше зеленият преход и опитът на България при използването на високите европейски стандарти за запазване на околната среда и водите. Министър Карамфилова приветства казахската делегация и изрази подготвеност за подсилване на съдействието и стабилно развиване на двустранния разговор. Двамата разискаха двустранните връзки и политиките на България и Казахстан в региона на опазването на околната среда.

Посланик Избастин означи, че България е значим сътрудник на Казахстан в района на Югоизточна Европа и показа самодейността „ Зелен мост “, с която казахското държавно управление приканва за нисковъглеродна промяна. Като главен приоритет в екологичната политика на казахското държавно управление той открои задачата за реализиране на въглероден неутралитет до 2060 година

Министър Карамфилова съобщи, че България като страна членка на Европейски Съюз работи интензивно по поетите задължения в региона на околната среда, като доста от политиките на страната ни са ориентирани към зелен преход. Тя добави, че Планът за възобновяване и резистентност планува редица ограничения, чието финансиране ще обезпечи зеления преход.

В края на срещата министър Карамфилова и дипломат Избастин потвърдиха готовността за задълбочаване на съдействието по тематики от съвместен интерес на двете страни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР