Министърът на околната среда и водите Нено Димов връчи купи

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов връчи купи
Коментари Харесай

Нено Димов награди победителите Еко-Рали 2017

Министърът на околната среда и водите Нено Димов връчи купи на спечелилите в ЕКО-Рали България 2017 – кръг от Световната е-купа на FIA. „ Уверен съм, че това събитие ще става все по-мащабно и ще е част от средствата за промотиране на екологичния превоз, който скоро ще размени моторите с вътрешно горене, по този начин както тези мотори са заменили парните машини в предишното “, съобщи министърът в одобрение към участниците в надпреварата.

Министър Димов връчи новоучредената към ралито „ Купа на общините” на екипажите с електрически автомобили на общините Столична, Сливница и Самоков. На първо място беше отличен екипът на Община Самоков - Георги Сайменов и Александър Иванов, който изпревари тимовете на Сливница и София. Във връзка с премията министър Димов уточни, че общините могат да аплайват по нова скица за финансиране на покупката на електрически автомобили, хибриди и съоръжение за тях за комунални, обществени и други услуги за локалното население. За задачата е отворена нова скица за подкрепяне от Националния поверителен екофонд на стойност 1,3 млн. лева

Италианският екипаж Валтер Кофлер – Франко Гайони беше отличен като победител в надпреварата тази година. Според журито италианците, които са съществени кандидати за Световната купа, са се справили най-прецизно с маршрута от София до Боровец и назад, като са покрили съвършено регулаторните проби, които играят ролята на специфичните стадии, познати ни от класическите ралита.

Второто място отиде за смесения българо-италиански екипаж с водач Светослав Дойчинов и навигатор Гуидео Герини. Бронза завоюваха Калин Дедиков и Георги Павлов. Награди в Националната Еко Купа в категорията на хибридите взе тандемът Любо Рангелов - Станислав Ганджулов, а Олга Тодорова – Ивайла Дунавска - при колите с различни горива.

Участниците в ЕКО-Рали България 2017 се изправиха против маршрут от София през Костенец до Боровец и назад, като за двата спортни дни направиха 300-километров пробег по трасето, в което имаше 10 регулаторни теста. В конкуренцията се включиха общо 16 автомобила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР