Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа днес

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа днес
Коментари Харесай

Елхово и Болярово ще изграждат инсталации за преработка на отпадъци

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа през днешния ден контракт за създаване на съоръжения за преправка на боклуци за общините Елхово и Болярово, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Проектът включва компостираща апаратура с потенциал 4000 тона годишно и апаратура за авансово отнасяне с потенциал 1600 тона годишно. До момента в двете общини няма съоръжения и уреди за авансово отнасяне на битови боклуци и за преработване посредством компостиране на зелени и биоразградими боклуци. С сполучливото осъществяване на плана ще се построи нужната инфраструктура за екологосъобразното ръководство на отпадъците на територията на Елхово и Болярово и ще се усъвършенства качеството на околната среда за хората в общините. Съоръженията ще обслужват над 17 000 поданици.

Общият размер на инвестицията е над 9,7 млн. лева Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ обезпечава безплатна финансова помощ в размер на над 7,2 млн. лева Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР