Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов
Коментари Харесай

Нено Димов ще посети Русе

Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила ще посети Русе в петък, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Той ще се срещне в Русе с представители на „ Монтюпе “ ЕООД. С тях ще бъде разисквано осъществяването на краткосрочните и средносрочните ограничения от капиталовата стратегия на сдружението за ограничение разпространяването на атмосферни замърсители и построяването на пункт за личен мониторинг. Разговорите ще се проведат в Информационния център на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе на 27 април (петък) от 9 ч, а в 10,15 министърът ще даде конференция в постройката на екоинспекцията.

От 11 часа министър Димов ще участва на откриването на документалната галерия „ Зараждане на гражданското общество в България (1987-1989) “, на която Министерство на околната среда и водите е съорганизатор. Тя е част от тематичен теоретичен семинар в две елементи: свидетелства – „ Съвременниците описват “ и „ Медиите като огледало на историята “ и част втора – 30 години по-късно. Експозицията ще показа ръководителят на Държавна организация „ Архиви “ и началник на плана доцент доктор Михаил Груев. Откриването е във фоайето на ректората на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и с изключение на министър Димов в него ще вземат участие шефът на Русенска област Галин Григоров и ректорът на районно управление (на МВР) чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

Участниците в деянията по случай 30-годишнината от първите цивилен екопротести у нас и жителите на Русе ще видят и инсталацията на учениците от Националното учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “, наречена „ СМОГ “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР