Министърът на околната среда и водите д-р Росица Карамфилова се

...
Министърът на околната среда и водите д-р Росица Карамфилова се
Коментари Харесай

Министър Карамфилова се включи в почистването на Ловния парк в София

Министърът на околната среда и водите доктор Росица Карамфилова се включи в почистването на Ловния парк в София . Според нея акцията " Да почистим България дружно " не е единствено самодейност за разчистване, а ни насочва към смяна на отношението към околната среда . Министърът и екип от нейното ведомство, което е главен сътрудник в акцията, се включиха в почистването на терен от Ловния парк, заяви пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

" Това е многостранен развой, само че положителната вест е, че се променяме, имаме обща цел. Трябва да вървим по дълъг път, само че в партньорство ще успеем ", добави министърът.

Заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров , дружно с 60 души от Регионалната ревизия по околна среда и водите - Варна, Басейнова дирекция " Черноморски регион " и Института по океанология към Българска академия на науките почистиха към 30 дка от плажната линия на плажове " Камчия- Север " на територията на община Аврен.

В Пловдив, отпред със зам.-министъра на околната среда и водите Ренета Колева се включиха чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив, представители на Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " и на лабораторията към Изпълнителната организация по околна среда. Те почистиха зоните около коритото на р. Марица в града.

Над 150 чиновници на Министерство на околната среда и водите в София се включиха в самодейността, като доста от тях пристигнаха с децата си. Стотици представители от структурите на Министерството в цялата страна, се включват в акцията на БиТиВи. Тази година се означават 10 години от старта на самодейността, в девет от тях Министерство на околната среда и водите и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда са съществени сътрудници.

" Благодаря на всички от министерството, които се включиха. Радвам се, че работя с експерти, само че и хора отдадени на идеята за запазване на природата ", сподели министърът.

Тя изясни, че са основани щабове в министерството, които през целия ден ще обработват информацията за събраните боклуци. Данните ще бъдат насочна точка за следващи дейности от страна на министерството, ще послужат и като резултат на доклада за дейностите по разчистване в границите на акцията.

С финансовата поддръжка на Министерство на околната среда и водите от близо 84 хиляди лева посредством Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) са обезпечени 40 хиляди чувала и 40 хиляди чифта ръкавици за еднократна приложимост. На регионалните управи са раздадени 3500 бона за гориво за превозване на събраните боклуци.

В рамките на акцията общините са освободени от дължимите отчисления и обезпечения по Закона за ръководство на отпадъците за количествата депонирани боклуци.
 Министерство на околната среда и водите обявяви нова предпазена зона
Министерство на околната среда и водите обявяви нова предпазена зона " Камчия "

Тя обгръща близо 129 200 дка, от които 7500 дка са морски пространства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР