Министърът на образованието проф. Сашо Пенов напомни в писмо на

...
Министърът на образованието проф. Сашо Пенов напомни в писмо на
Коментари Харесай

Министър Пенов напомни на училищата да си купят знамена, за да не се веят парцали по пилоните на 15 септември -

Министърът на образованието проф. Сашо Пенов подсети в писмо на шефовете на учебните заведения да купят нови флагове за учебните заведения си, в случай че тези, с които разполагат са в несъответствуващ тип, с цел да не се веят по пилоните скъсани и мръсни национални знамена.

" При провеждането на формалната гала на 15.09.2022 година е належащо на пилоните в учебното заведение и/или на самата постройка да бъде сложено националното знаме. Законът за държавния щемпел и националното знаме на Република България регламентира условия към знамето, като член 24 от него слага следното условие: " Знамената се поддържат в безупречен изящен тип " - написа проф. Панов в писмото си от 12 август.

Училищата няма да получат в допълнение средства за флагове, би трябвало да плануват разхода в бюджетите на учебните заведения си.

Министърът указва детайлно по какъв начин би трябвало да се носи знамето по време на церемонията: на лявото рамо и се държи с лявата ръка, опъната по дръжката, а при прекосяване в церемониален марш знамето се носи начело с изправена ръкохватка, която се придържа изпод с лявата ръка на височина под пояса, а по средата се придържа с дясната ръка, която е на височината на работа - както изисква законът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР