Министърът на образованието на Либия беше арестуван в рамките на

...
Министърът на образованието на Либия беше арестуван в рамките на
Коментари Харесай

Заради липса на учебници - арест за министър в Либия

Министърът на образованието на Либия беше задържан в границите на следствие за липса на учебници. Муса ал-Мегариф " бе превантивно арестуван в очакване на следствие на възможна немарливост ", се споделя в изказване на локалната прокуратура, представено от Агенция Франс Прес.

" Прокуратурата е почнала инспекция за определяне на събитията към договорните процедури за печатане на учебници и аргументите за неналичието им ", се споделя в известието съгласно БГНЕС.
Нов запис разкрива последните часове преди гибелта на Муамар Кадафи
Аудиозапис, изработен няколко часа преди гибелта на либийския водач Муамар Кадафи, беше оповестен за първи път на десетата годишнина от...
Прочети повече
Освен задържания министър на образованието, полицията търси и редица други длъжностни лица за разпит, в това число още няколко министри.

От времето на диктатора Муамар Кадафи либийските управляващи разполагат с бюджет за даване на безвъзмездни учебници на всеки възпитаник при започване на образователната година през септември. Въпреки това доста от тазгодишните учебници към момента не са доставени, което принуждава учениците да вършат фотокопия на учебниците си единствено от няколко оригинала. До средата на декември доста от учениците към момента нямат учебници. " Имам три деца в начално учебно заведение и копирането на всеки учебник ни е непостижимо от финансова позиция ", споделя Закия Абделсамад, секретар в здравна клиника в Триполи.

Министерството на образованието разгласява учебниците на уеб страницата си в PDF формат, само че доста малко родители могат да си разрешат да ги разпечатат.

Ксерокопирането обогати магазините за писалищен материали, които се възползваха от обстановката и внезапно подвигнаха цените на услугите си.
Либия получи 2 милиона дози китайски ваксини против COVID-19
Либия прикани в понеделник популацията си да се имунизира, откакто страната получи два милиона дози от китайската ваксина Sinopharm,...
Прочети повече
Преди Мегариф да бъде задържан, министерството на образованието оправда забавянето на учебниците с промени в образователната стратегия на Либия след политическите промени през 2014 година

Арестът на министъра идва единствено четири дни преди президентските избори в страната.

Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР