Министърът на образованието и науката създава организацията по връщането на

...
Министърът на образованието и науката създава организацията по връщането на
Коментари Харесай

Кацаров: Разбира се, че и децата в България могат да се ваксинират срещу COVID-19

Министърът на образованието и науката основава организацията по връщането на децата от 5-ти до 12-ти клас в учебно заведение. Това съобщи по време на конференцията си министър Стойчо Кацаров.
По думите му Министерството на здравеопазването със своя заповед още на 1 ноември е дало опция за връщане на огромните възпитаници в учебно заведение. "Министърът на образованието обаче преценя по кое време това може да се случи ", посочи Кацаров.
"Дава се опция за извънкласно и дуално образование в здравословна среда. Дава се опция за явяване на изпити на деца и съвещания с преподаватели ", посочи Кацаров. Децата с изработен тест сутринта не се постанова да вършат тест следобяд, с цел да правят тези спомагателни действия, добави още здравният министър.
По думите му откакто ЕМА утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech за деца от 5 до 11 години, "разбира се, че и децата в България могат да се имунизират. "Решаващо е мнението на Европейска комисия, ние сме администрация – от там решението е на медиците и на родителите ", сподели още Кацаров.Щадящите проби досега са над 1 млн. броя, през днешния ден още 1 млн. броя ще бъдат доставени в учебните заведения. "Имаме оповестена поръчка за още 2,5 млн. теста. До 10 дни общото количество проби ще са 4,5 млн. Това би било задоволително да се обезпечи образователният развой за всички възпитаници до края на актуалната календарна година ", сподели още Кацаров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР