Министърът на образованието и науката проф. взе участие в откриването

...
Министърът на образованието и науката проф. взе участие в откриването
Коментари Харесай

Министър Галин Цоков откри мащабен форум на Google

Министърът на образованието и науката проф. взе присъединяване в откриването на огромен конгрес на софтуерния колос Гугъл в София.

„ През последните години се направиха доста неща, свързани с българското учебно обучение – над 200 000 възпитаници в България употребяват Гугъл технологии в своето хибридно образование. Подкрепата, която Googlе оказва на INSAIT, който институт сподели за две години, че развиването на актуалната просвета може да се случва на база основана екосистема сред университет, теоретичен институт, страна и водещи софтуерни компании. Това подаяние е едно от най-големите в посока докторски стратегии, което ще задържи надарени български деца в България. Надявам се дружно да успеем да променим България към по-добро “, съобщи проф. Цоков.

По време на събитието Гугъл разгласи огромно подаяние за научни проучвания в България. Компанията дава спомагателни финансирания от над 1 млн. $ на българския Институт зa компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT за спомагателни 8 докторски стипендии, като се дават безвъзмездни запаси на Гугъл Cloud за проучвателен цели и достъп до най-мощните процесори на компанията които могат да спестят най-малко 2 млн. $ на година.

Това е първото сходно събитие на компанията в България, отдадено на най-новите трендове в облачните технологии. Сред участниците бяха международни специалисти, бизнес водачи и иноватори, като в него се включи и вицепрезидентът на Гугъл DeepMind Слав Петров.

Обсъдена бе тематиката за ефикасното потребление на технологиите, основани на изкуствен интелект в образованието, обществения бранш и бизнеса.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР