Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков се имунизира

...
Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков се имунизира
Коментари Харесай

Министърът на образованието и науката се ваксинира срещу COVID-19 |

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков се ваксинира с еднодозова ваксина против COVID-19 през вчерашния ден и се усеща чудесно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той е преболедувал вируса през януари 2021 година, по тази причина по наставление на лекарите се имунизира в края на юли т.г., заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

" Масовото ваксиниране на учителите и непедагогическия личен състав е основно значима причина за оптимално дълго присъствено образование през новата образователна година. Ваксинирайте се, с цел да не излагате на риск своето здраве, здравето на околните си и на учениците ", приканва министър Денков, който е професор и член-кореспондент на Българска академия на науките по физикохимия.

В началото на юли от МОН оповестиха, че едвам в 4 на 100 от учебните заведения у нас личният състав е имунизиран над 70%. При детските градини този дял е 3 на 100. В съвсем две трети от учебните заведения имунизираните педагогичен и непедагогически експерти са под 30 %, при детските градини такова е ситуацията в 75 % от екипите. 

Министерството започна осведомителна акция за имунизирането в системата на предучилищното и учебното обучение. Идеята на акцията е заетите в системата да могат да създадат осведомен избор " за " или " срещу " имунизациите. Предложено беше учителите, които са взели решението да се имунизират, да получат два дни спомагателен заплатен отпуск. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР