Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков коментира, че

...
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков коментира, че
Коментари Харесай

След инцидента с 16 деца край Дряново, министър Цоков с първи думи: Нуждаем се от по-млади шофьори

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разяснява, че има потребност да се привлекат по-млади водачи за учебните рейсове. Според него това може да стане посредством основаването на благоприятни условия за модерни технологии като потреблението на електробуси, да вземем за пример.
Той направи коментар в отговор на публицисти въпрос за авариралия край с. Гостилица рейс с 16 деца от детско-юношеската школа на „ Литекс “. След случая стана ясно, че умрелият лидер на транспортното средство е бил на 73 година
Като направи уточнението, че в тази ситуация става въпрос за рейс на състезателен тим, министър Цоков уточни, че се надява да няма повече такива произшествия, предава novini.bg.
Основният проблем е, че няма задоволително хора, които да бъдат наети. Правят се непрекъснати прегледи на това до каква степен функционална е цялата тази база на рейсове в просветителната система, разяснява още министърът.
Той уточни, че неотдавна е имало сериозна инспекция от транспортното министерство за тази активност. Проф. Галин Цоков направи и уточнението, че „ разпределението на учебните рейсове минава през общините “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР