Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и представителят

...
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и представителят
Коментари Харесай

Меморандум: МОН и УНИЦЕФ с обща подкрепа за българските ученици и учители


Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и представителят на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн подписаха Меморандум за съдействие в поддръжка на българските възпитаници и учители.

„ За МОН развиването на уменията на децата е основен приоритет и нашето съдействие може да даде добавена стойност във връзка с тяхното личностно развиване и благоденствие “, сподели министър Цоков. По думите му за министерството е значим салдото сред компетентностите на децата и тяхното благоденствие. „ Освен знаещи и можещи, те би трябвало да бъдат и щастливи “, означи проф. Цоков.

С Министерството на образованието и науката имаме общо виждане за качествено обучение, а посредством този меморандум виждаме резултатите от това дългогодишно партньорство, акцентира Кристина де Бройн. Двамата с министър Цоков разискаха и опцията за включване на България в спомагателен разбор на резултатите от PISA с поддръжката на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Съгласно подписания меморандум взаимните политики на МОН и УНИЦЕФ са свързани с образованието и грижата в ранна детска възраст, обезпечаване на еднакъв достъп до качествено обучение, обезпечаване на сигурна учебна среда, поддръжка на учениците за осъществяване на капацитета им. Министерството и интернационалната организация ще подкрепят учебните екипи и педагогическите експерти за използването на средства за допълваща и различна връзка за децата със специфични просветителни потребности.

МОН и УНИЦЕФ ще си сътрудничат и в предварителната защита на отпадането от просветителната система. Организацията ще оказва поддръжка за ефикасното действие на Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст, в това число и за възстановяване Информационната система за осъществяване на Механизма. Съвместната работа ще включва и прецизиране на аргументите, които повлияват риска от отпадане и необхващане, както и обмисляне на ефикасни ограничения и повишение потенциала на екипите за обсег.

Предвижда се основаване на мрежа за менторска поддръжка към учебни заведения, въвеждащи повсеместен учебен метод за положителна и сигурна учебна среда, надграждайки опита по взаимната стратегия „ Стъпки дружно “. Ще се развиват и укрепват механизмите за присъединяване на учениците, ще се предизвиква ученическото самоуправление, ще се поддържат новаторски форми и платформи за присъединяване, както и съдействието за събиране на данни и разбори на активността на ученическите препоръки и развиването на умения на учениците за присъединяване и покровителство.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР