Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев дава като пример

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев дава като пример
Коментари Харесай

Ще има повече пари за училищата в малките населени места

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев дава като образец за поддръжка на учебните заведения в дребните обитаеми места политиката на МОН за смяна на делегираните бюджети. Това излиза наяве от отговор на министъра до народния представител Донка Симеонова от Българска социалистическа партия.
Вълчев показва, че образуването на делегираните бюджети ще зависи както от броя на децата в учебно заведение, по този начин и от други фактори, като географски, районен принцип и централизация на деца от уязвимите групи. От отговора излиза наяве, че повече пари ще бъдат насочвани към учебните заведения в дребните обитаеми места, също и към тези, в които има възпитаници от уязвимите пластове на популацията.
Красимир Вълчев напомня и критериите за установяване на предпазени учебни заведения (например в планинските региони), които обезпечено няма да бъдат закривани. Защитените учебни заведения ще получават финансиране от 32 000 лева за учебно заведение, което се намира в планински район, и 29 000 лева за останалите региони. Допълнително ще се дават пари и за дребен брой възпитаници, отбелязва още министърът в отговора си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР