Министърът на образованието и науката Галин Цоков представи нови приоритети

...
Министърът на образованието и науката Галин Цоков представи нови приоритети
Коментари Харесай

Училищни директори говорят с просветния министър за конкурсите за избирането им

Министърът на образованието и науката Галин Цоков показа нови цели в образователната система пред Съюза на ръководителите в системата на междинното обучение в България , оповестяват от пресцентъра на МОН. В срещата участваха над 30 шефове на учебни заведения от цялата страна, както и целият екип на политическото управление на министерството.

Проритетите които Цоков показва са свързани с повече нововъведения в учебното обучение, дигитализиране на процесите и понижаване на административната тежест за заетите в системата.

Директорите също сложиха тематики на срещата, в това число повишението на заплащането в системата и разходните стандарти за прехрана . Те адресираха още и състезанията за шефове и форматите за матурите .
 Синдикатите да вземат участие в комисиите за избор на шефове желаят от
Синдикатите да вземат участие в комисиите за избор на шефове желаят от " Образование "

Въвеждането на електронните дневници не са обвързани със период

Цоков акцентира, че за него и екипът му ще бъде основна смяната в системата на оценяването . Той предложи на учениците да се дават повече задания, които да мерят умения и компетентности, вместо от тях да се изисква механично възпроизвеждане на познания .

Освен това предложи " взаимно с шефовете и учителите да се образуват работни групи, които да създадат цялостен обзор на подзаконовата нормативна уредба в бранша ". Друго негово предложение е да се започва обзор на учебните стратегии по посоки, взаимно с учители, които работят по тях.
 Учителите чакат по-високи заплати и нови стратегии
Учителите чакат по-високи заплати и нови стратегии

Промяната на образователните проекти е първи приоритет в анкетата на КТ Подкрепа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР