Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с
Коментари Харесай

Весела Лечева се срещна с президента на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с президента на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти.

Хагърти, който е президент на ITF от 2015 година, е в София по покана на управлението на Българската федерация по тенис. Той е член на Международния олимпийски комитет (МОК), Борда на шефовете на Женската тенис асоциация (WTA) и на Залата на славата на международния тенис (ITHF).

„ За нас е голяма чест член на МОК да засвидетелства голямо доверие освен към българския спорт, само че и към развиването на българския тенис. Тенисът е един от най-атрактивните спортове, които могат да дадат опция на подрастващите да заемат своята дейна роля и посредством спорт да запълват своето свободно време “, сподели Весела Лечева.

По време на срещата с Весела Лечева президентът на ITF означи огромния триумф на националния ни тим по тенис, който извоюва място в Световна група I за Купа " Дейвис ".

Весела Лечева и Дейвид Хагърти разясниха и опцията Националният тенис център (БНТЦ) да стане част от районните тенис центрове на ITF. Идеята е той да стане място, което събира освен националните ни тимове, само че и в което се организират образования на треньори и експерти.

„ Благодаря ви за опцията да приказваме за спорта в България и методите, по които Международната федерация по тенис може да подкрепя страхотната работа, която прави българската федерация с ваша поддръжка. Виждаме опция да работим дружно с министерството, българската федерация, националния тенис център и интернационалния тенис център, в който да се образоват тенисисти и треньори на високо равнище в София “, разяснява Хагърти.

Весела Лечева означи също по този начин, че през миналата година младите български тенисисти – до 16 и 18 години демонстрираха, че са измежду най-хубавите в света. Това е знак, че се работи вярно с подрастващите и те имат всички шансове един ден да станат част от международния хайлайф.

„ Радвам се, че фокусът на федерацията е в усилване на масовостта на спорта. Колкото повече деца има по кортовете в България, толкоз повече триумфи може да чакаме “, разяснява тя.

Министерството на младежта и спорта финансира плана „ Тенисът – спорт за всички “. Неговата цел е осъществяване на начална спортна подготовка и безвъзмездни занимания по тенис за деца от 6 до 12 години, привличане на множеството от тях за систематични занимания, присъединяване им в подготвителни спортни лагери, както и шампионати на територията на страната и интернационалните шампионати. За 2022 година общият брой на децата, които са включени в програмата, е 840, като всяка група е провела минимум 24 тренировки за интервала от 1 май до 30 декември.

„ Нашата задача като министерство е да дадем късмет и опция на българските деца да спортуват и на най-талантливите да изявяват своите благоприятни условия идващите години “, добави министърът на младежта и спорта.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР